Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti ZA RJEŠAVANJE PARKING PROSTORA NA LOKALITETU INDUSTRIJSKE ZONE „POBJEDA“ Vlada BPK Goražde izdvojila sredstva u iznosu od 50.000 KM
ZA RJEŠAVANJE PARKING PROSTORA NA LOKALITETU INDUSTRIJSKE ZONE „POBJEDA“ Vlada BPK Goražde izdvojila sredstva u iznosu od 50.000 KM PDF Ispis E-mail

26.11.2014.

IMG_3267

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto i direktor privrednog društva Pobjeda „Rudet“ Hasan Đozo potpisali su danas  ugovor o finansiranju projekta i korištenja sredstava za podsticaj razvoja privatnog sektora i izvozne industrije.

Vrijednost ugovora je 50.000 KM, a njegovom realizacijom planirana je prva faza sanacije postojeće saobraćajnice i parking prostora na lokalitetu industrijske zone „Pobjeda“.

To je, kako je istaknuto,  jedan dugoročni problem sa kojim se susreću radnici zaposleni u privrednim društvima koja posluju u okviru ove industrijske zone.

„Kada je u pitanju industrijska zona „Pobjeda“ , rješavanjem problema parking prostora stvorili bi se bolji uslovi komunikacije prema subjektima koji posluju unutar ove industrijske zone. Poznato je da na tom lokalitetu posluju četiri privredna subjekta koja bi na jednom jednom mjestu imala obezbjeđen parking prostor, a sa druge strane to bi značilo rasterećenje saobraćaja. U prvoj fazi očekujemo sanaciju pristupnih saobraćajnica i parking prostora, a u narednom periodu ćemo nastojati obezbijediti dodatna finansijska sredstva za investiranje u zajedničku infrastukturu. Veliki je doprinos u njihovom poslovanju i bar sa te strane ne moraju da trpe određene probleme“- kazao je stručni savjetnik za pravne poslove u Ministarstvu za privredu BPK Goražde Emir Hodović.

Direktor privrednog društva Pobjeda „Rudet“ Hasan Đozo uputio je ovom prilikom riječi zahvalnosti Vladi i Ministarstvu za privredu BPK Goražde na dobroj saradnji u proteklom periodu, koja je doprinjela da ova privredna društva dobiju bolje uslove za privređivanje.

Ukoliko to budu vremenski uslovi dozvoljavali, prva faza radova trebala bi biti završena do Nove godine, istaknuto je danas.

Izvor:www.bpkg.gov.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14