Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 35. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Održana 35. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

13.02.2015.

12.02.15-2

 

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 12.02.2015.godine 35. redovnu sjednicu na kojoj  se našlo osam tačaka dnevnog reda.

Nakon usvajanja Zapisnika sa 33.i 34.redovne sjednice  razmatran je  finansijski izvještaj Udruženja poslodavaca. Primljena je informacija k znanju da je Udruženje poslovalo pozitivno u 2014.godini, ali da i dalje postoje problemi oko finansiranja, naplata članarina od pojedinih članova, te se došlo do Zaključka da se treba intenzivirati naplata članarine, oko učlanjenja novih članova, te traženja i ove godine pomoći iz budžeta kantona i općine.

  Upravni odbor je takođe razmatrao publikaciju „Kako do povoljnijeg poslovnog ambijenta-šta poslodavci očekuju od vlasti“ , u izdanju Federalnog udruženja poslodavaca, te donesen Zaključak da se održi sastanak sa Premijerom i ministrom za privredu BPK Goražde i da tema razgovora bude upravo ova publikacija i da se traži prije svega rasterećenje privrede fiskalnih i parafiskalnih nameta koji umnogome otežavaju poslovanje privrednih subjekata sa područja BPK Goražde.

Razmatrano je takođe i pitanje izrade „ Privrednog vodiča BPK Goražde“ i Upravni odbor je primio k znanju informaciju da je potpisan Ugovor sa Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništa i obrta koji će finansirati ovaj projekat. Očekuje se transfer novca, kako bi se započelo sa realizacijom ovog projekta. Također, razgovarano je i oko izbora štamparije koja bi štampala ovu publikaciju. Projekat je zamišljen tako da se predstavi svih 180 privrednih subjekata sa oblikom organizovanja  d.o.o. i d.d.

 

12.02.15

Upravni odbor je takođe razmatrao ponudu „Oxfama“ oko biznis centra, te prihvatio ponudu, sa Zaključkom da se razgovara oko pojedinosti i da se Sporazumom predvide prava i obaveze svih učesnika.

Donesena je i Odluka o isključenju iz članstva Udruženja poslodavaca dvije firme i to „Peštek promet“ zbog isteka roka za plačanje članarine predviđenog Statutom,  uz predhodne opomeme za plačanje, te „Efa company“ zbog promjene oblika organizovanja iz d.o.o. u samostalnog obrtnika.

Do kraja sjednice raspravljala se inicijativa o obilježavanju desetogodišnjice postojanja Udruženja poslodavaca BPK Goražde 06.maja 2015.godine uz prigodan program. Zaključeno je da se do sljedeće sjednice obiđu lokacije na kojima bi se moglo održavati obilježavanje godišnjice, te se pripremi program i sačini predračun svih troškova koji bi obuhvatali ovu manifestaciju, te donjeti Odluku u kojem bi se obimu i na koji način obilježilo, a sve u skladu sa finansijskim mogućnostima.

Tehnička služba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23