Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti U posjeti Goraždu boravili predstavnici Udruženja poslodavaca općine Gračanica
U posjeti Goraždu boravili predstavnici Udruženja poslodavaca općine Gračanica PDF Ispis E-mail

01.06.2015.

 

IMG 1694

28.5 i 29.5. 2015.godine u Goraždu su boravili predstavnici Udruženja poslodavaca općine Gračanica koju je sačinjavala delegacija od 10 najačih privrednih subjekata sa područja ove općine a domaćin im je bilo Udruženje poslodavaca BPK Goražde.

Prema protokolu prvo je upriličen sastanak između privrednika Gračanice i privrednika goraždanske regije. Sastanak je bio konstruktivan i rezultirao je podršci privrednika Gračanice, Gradačca i Tešnja privrednim reformama koje su inicirale ove tri općine.

U reformama se navodi da realni sektor diže svoj glas i da će aktivno učestvovati u društvenim promjenama, te da će tražiti izmjenu radnog zakonodavstva i poslovnog okruženja, te da će se tražiti da se ubuduće učestvuje u kreiranju svih zakona koji se tiču privrede i korištenja resursa.

 

IMG 1700

Nakon sastanka privrednici su obišli firmu „Prevent Goražde“ u kojoj su obišli pogone ove firme, te se sastali sa menadžmentom ove firme i razgovarali o počecima i razvoju firme, o trenutnom stanju, te planovima u budućnosti.

IMG 1714

IMG 1720

 

Poslije toga obišli su vočnjak „Agropodrinja“ gdje im je g-đa Nasiha Džaka pojasnila sve vezano za ovu oblast. Do kraja prvog dana posjete gosti su imali priliku vidjeti kompleks „Bijelih voda“, gdje su se mogli uvjeriti u kvalitet ovog proizvodno – turističkog mjesta.

Razgovaralo se i o mogućnostima eventualne saradnje između ova dva kraja kada su u pitanju posjete turista iz Gračanice, kao i mogućnost sklapanja određenih poslova kada je u pitanju ambalaža i pakovanje „Bijele vode“.

 

IMG 1723

IMG 1725

 

IMG 1727

Drugog dana posjete gračaničkih privrednika upriličena je posjeta firmi „Ginex“ d.d. gdje je pogledana prezentacija proizvodnog procesa ove firme. Gosti su bili prijatno iznenađeni poslovnim uspjesima koje ova firma ostvaruje i brojem država u koje izvoze.

IMG 1731

Nakon toga Premijer BPK Goražde je u svom kabinetu primio goste, te razgovarali o pomenutoj inicijativi za privrednim reformama. Premijer je kazao da je upravo to i opredjeljenje ove Vlade da se okrenu ka stvaranju boljih uslova za privređivanje privrednih subjekata, te da na maksimalan način žele izaći u susret privrednicima. Premijer je također rekao da ima odličnu saradnju sa Udruženjem poslodavaca BPK Goražde i da su oni skoro dostavili prijedloge za izmjenu određenih zakona koji se tiču rasterećenje privrede i da je to gotov proizvod koji treba Skupština BPK Goražde samo da usvoji. 

IMG 1732

Na kraju dvodnevne posjete Goraždu gračaničke privrednike primili su i predstavnici općine Goražde. Upoznali su ih sa funkcionisanjem lokalne zajednice i načinu saradnje sa Udruženjem poslodavaca i privrednicima uopće.

Istakli su posebno da je opredjeljenje općine maksimalno pojednostaviti procedure privrednicima koji žele da ulažu na području općine Goražde.

 

IMG 9029

Na kraju gosti su se zahvalili da lijepom dočeku, te pozvali goraždanske privrednike na uzvratnu posjetu Gračanici.

 

Tehnička služba Udruženja poslodavaca BPK Goražde

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 6