Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti OTVORENA MANIFESTACIJA "DANI JABUKE GORAŽDE 2018"
OTVORENA MANIFESTACIJA "DANI JABUKE GORAŽDE 2018" PDF Ispis E-mail

11.10.2018.

Otvorenju 15. jubilarnog sajma jabuke prisustvovao i ministar vanjske trgovine BiH

Otvorenju 15. tradicionalne poljoprivredno-kulturne manifestacije „Dani jabuke“ u Goraždu prisustvovali su, uz građane i predstavnike vlasti sa državnog, federalnog, kantonalnog i lokalnog nivoa i posjetioci iz susjednih općina, drugih dijelova BiH i regije.

Manifestaciju je otvorio ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović koji je, uz isticanje podrške manifestaciji i organizatorima, kazao da je ovo ministarstvo još od ranije prepoznalo njen značaj.

Na ceremoniji otvorenja govorio je i premijer BPK Goražde Emir Oković koji je iskazao zadovoljstvo kontinuitetom održavanja ovog sajma te iskazanim interesom izlagača za učešće.

Naglasivši potrebu za njegovim daljnjim razvojem, kao i razvojem poljoprivredne proizvodnje na području BPK Goražde te uputivši poziv svima koji mogu dati svoj doprinos tome da to i učine, premijer Oković kazao je da će napori Vlade BPK Goražde i dalje biti usmjereni ka jačanju ove, najznačajnije poljoprivredne manifestacije za BPK Goražde.

– Ovo je kanton koji ima svoje trendove i u kojem se dešavaju i u kojem će se dešavati značajni projekti koji su usmjereni ka tome da šalju poruku sa Drine da je BPK Goražde mjesto ugodnog življenja sa nadom da će to tako i ostati – poručio je on.

U svom obraćanju na ceremoniji, ministar za privredu Anes Salman iskazao je posebno zadovoljstvo dugogodišnjim kontinuitetom ove manifestacije te uputio riječi zahvalnosti svima koji su do sada podržavali njeno održavanje. On je u ovom prilikom potvrdio i opredjeljenje Vlade i resornog ministarstva za dalje jačanje segmenta poljoprivrede, kao i spremnost podrške sajmu jabuke i u narednom periodu.

Predsjednik Upravnog odbora manifestacije Mirsad Hubanić kazao je da i ove godine u edukativnom dijelu sajma učesvuju učenici poljoprivrednih škola iz regije te izrazio zadovoljstvo brojem izlagača koji svoje proizvode izlažu na ovogodišnjem sajmu.

Na otvorenju su se, u ime predstavnika institucija i organizacija koji podržavaju sajam od njegovog osnivanja, obratili i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović, predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić i profesor Poljoprivredno-prehrambenog faukulteta Univerziteta u Sarajevu Vedad Falan.

Istaknuto je da su svi izložbeni kapaciteti sajma u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić” popunjeni, a i ove godine, pored izlagača iz BiH, na sajmu će svoje proizvode predstaviti i privrednici iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Izvor: www.bpkg.gov.ba

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 25