Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti U GORAŽDU PROMOVISAN EU4BUSINESS PROJEKAT
U GORAŽDU PROMOVISAN EU4BUSINESS PROJEKAT PDF Ispis E-mail

26.10.2018.

 
 

Kako bi predstavili projekat EU4Business predstavnici, Deutsche Gesellschaft fur Untemationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Razvojnog programa Ujedninjenih naroda (UNDP) i Međunarodne organizacije rada (ILO), danas su Hotelu Behar organizovali promociju pomenutog projekta u našem Gradu.

Projekat Evropske unije – EU4Business – ima za cilj da doprinese ekonomskom rastu i otvaranju novih radnih mjesta, kroz podršku konkurentnosti i inovacijama u izvozno-orjentisanim sektorima, kao i u poljoprivredi i proizvodnji hrane, turizmu i ruralnom razvoju te poduzetništvu u BiH.

Ukupno 10 miliona eura namijenjeno je razvoju privatnog sektora u BiH putem dodjele bespovratnih sredstava. Pored direktne pomoći, EU4Buisinees projekat pružiti će i tehničku pomoć institucijama i budućim korisnicima u jačanju njihovih kapaciteta.

Direktni korisnici projekata su firme, farmeri/poljoprivrednici i poduzetnici. EU4Business projekat će im omogućiti da bolje iskoriste svoje potencijale i povećaju konkurentnost na domaćem i stranom tržištu, kroz unapređenje tehnološke opremljenosti, inovacija i transfera znanja.

Tim EU4Business projekat će održati ukopno 6 informativno-promotivnih skupova na 6 različitih lokacija tokom oktobra 2018. godine. Na tim skupovima će potecijalnim korisnicima biti prezentirane vrste podrške koje se mogu ostvariti. Više informacija i detalja o ovim skupovima, kao i o projektu, možete naći na web stranici. www.eu4business.ba

EU4Business projekat se provodi u periodu od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Europska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milion eura).

Kako bi svojim prisustvom dao doprinos boljem informisanju i većem učešću te uključenju Gradske uprave u pomenuti projekat, današnjoj promociji prisustvovao je i gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović.

 Izvor:www.gorazde.ba
 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15