Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti PROJEKAT ’’USPOSTAVLJNJE EFIKASNIH NAČINA PARTICIPACIJE RELEVANTNIH AKTERA U PROCESU OBRAZOVANJA ODRASLIH U KONTEKSTU CJELOŽIVOTNOG UČENJA’’ OCIJENJEN KAO VEOMA USPJEŠAN
PROJEKAT ’’USPOSTAVLJNJE EFIKASNIH NAČINA PARTICIPACIJE RELEVANTNIH AKTERA U PROCESU OBRAZOVANJA ODRASLIH U KONTEKSTU CJELOŽIVOTNOG UČENJA’’ OCIJENJEN KAO VEOMA USPJEŠAN PDF Ispis E-mail

14.12.2018.

 

U maloj sali Gradske uprave Goražde danas je održan sastanak Radne grupe za implementaciju projekta ’’Uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja’’. Sastanak je za cilj imao upoznavanje partnera sa dosadašnjim aktivnostima na projektu, konsultacija partnera o iskustvima vezanim za projekat, te formiranje Partnerstva kao stalnog tijela pri Gradskoj upravi.

Da podsjetimo projekat’’Uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja’’ je projekat sa kojim je Grad Goražde  aplicirao na javni poziv Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i  Hercegovini raspisanog 2016. godine od strane International Labour Organization ILO, koji je finansiran od strane Evropske komisije, i to sa partnerima: Udruženje ALDI, JU Služba za zapošljavanje BPK Goražde, JU SSŠ „Džemal Bijedić“, Udruženje poslodavaca BPK Goražde, Privredna komora BPK Goražde, kompanije Bekto Precisa i EMKA Bosnia.

Projekat, koji je obuhvatao niz aktivnosti, pokazao se kao veoma uspješan,  što je konstatovano na današnjem sastanku, a obzirom da se privodi kraju, proistekla je ideja da se na bazi iskustva stečenog tokom realizacije ovog projekta formira Partnerstvo kao stalno tijelo pri Gradskoj upravi koje će biti otvorenog tipa.

Nešto više o samom projektu i formiranju Partnerstva u izjavi za medije kazala je Asima Džambegović koordinator na ILO projektu ispred Gradske uprave: ‘’Mi smo na samom kraju projekta. Naša dosadašnja iskustva jesu bila da dok projekat traje, Partnerstvo funkcioniše. Iz tog razloga, na inicijativu ILO-a i sa kojim smo razmjenili neka iskustva, odlučili smo na današnjem sastanku da uskoro formalizujemo naše Partnerstvo. Partnerstvo neće biti zatvorenog tipa, već će biti otvoreno za sve zainteresovane. To Partnerstvo nam daje više mogućnosti, a prije svega povoljno utiče na naš dalji rad, odnosno na apliciranje u narednom periodu na sve fondove koji budu otvoreni. Mogu vam pomenuti da naša dosadašnja iskustva u ovom Partnerstvu su veoma pozitivna i iz tog razloga bi bilo najbolje da nastavimo svoj rad u narednom periodu kako bi obezbjedili što više projekata na našoj lokalnoj zajednici.

U svakom slučaju kada formalizujemo Partnerstvo ono će biti otvoreno za sve, što znači da u narednom periodu nama se mogu priključiti i Turistička zajednica, Obrtnička komora i svi privredni subjekti i javna preduzeća koja imaju interes. Kad izađe javni poziv najčešće se traži da to bude veća grupa ljudi koji imaju zajednički interes. Ja mislim da je naš zajednički interes razvoj našeg grada i mislim da će sve strukture učestvovati u ovakvom vidu partnerstva, jer ne samo da ćemo poboljšati uslove našeg života, već će svaki od partnera imati određene koristi, kao što su i imali kroz ovaj projekat.

Ja se nadam da smo svi zadovoljni realizacijom ovog projekta. Voljela bih  da su na današnjem sastanku bili i predstavnici kompanija, da i oni kažu svoje mišljenje, jer smo svi zajedno radili u cilju da olakšamo kompanijama, da olakšamo našim nezaposlenim, svima onima kojima je bila potrebna pomoć za zapošljavanje i nadam se da smo uspjeli u tome, a ako ne u potpunosti onda bar da smo stekli uslove da u narednom periodu radimo kvalitetnije i bolje.’’

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20