Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Radni sastanak sa predstavnicima kantonalnih i udruženja poslodavaca prema djelatnostima 12. marta u Zenici
Radni sastanak sa predstavnicima kantonalnih i udruženja poslodavaca prema djelatnostima 12. marta u Zenici PDF Ispis E-mail

11.03.2019.

Radni sastanak sa predstavnicima kantonalnih i udruženja poslodavaca prema djelatnostima 12. marta u Zenici

Radni sastanak sa predstavnicima kantonalnih i udruženja poslodavaca prema djelatnostima 12. marta u Zenici

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine održat će u utorak, 12. marta 2019. godine u Zenici radni sastanak predstavnika grupacija poslodavaca organiziranih na teritorijalnom prinicipu po kantonima, kao i grupacija poslodavaca organiziranih prema djelatnostima.

Na dnevnom redu sastanka bit će aktivnosti i djelovanje UPFBiH u pravcu rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta u Federaciji BiH i BiH u cjelini.

Na sastanku će biti definirane ključne aktivnosti i načini djelovanja UPFBiH prema predstavnicima novoizabrane izvršne i zakonodavne vlasti, kako bi se donijele odluke i zakonska rješenja na različitim nivoima vlasti koje će u konačnici rasteretiti privredu i poboljšati poslovni ambijent.

Rješenja koja će poslodavci ponuditi predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti na različitim nivoima vlasti u konačnici bi trebala olakšati poslovanje privrednim subjektima, potaknuti snažnije investiranje u infrastrukturu i realni sektor u BiH, ulaganje u nove tehnologije, zadržavanje kvalitetnih kadrova u BiH te smanjenju sive ekonomije.

Iz UPFBiH naglašavaju da žele konstruktivno djelovati i kroz dijalog, kompromisom doći do rješenja od kojih će koristi imati poslodavci, radnici, ali i država.
 
Izvor: www.upfbih.ba
 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11