Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti Održana 49. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde
Održana 49. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

04.04.2019.

uo 4.4.19-2

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 04.04.2019.godine 49. redovnu sjednicu, desetu u novom sazivu, na kojoj se našlo 12 tačaka dnevnog reda.

Upravni odbor je nakon usvajanja Zapisnika sa predhodne sjednice i primanja k znanju informacije o aktivnostima između dvije sjednice, donio Odluku o održavanju 13.redovne Skupštine Udruženja poslodavaca BPK Goražde koja će se održati 10.04.2019.godine.

Upravni odbor je utvrdio dnevni red za Skupštinu, te utvrdio prijedloge Izvještaja o radu Udruženja poslodavaca BPK Goražde za 2018.godinu, Programa rada za 2019.godinu i Finansijskog plana za 2019.godinu.

Kako je zaključeno fokus u 2019.godini bit će na rasterećenju privrede i stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i pružanja još boljih usluga članicama Udruženja, te konstantno promovisanje poslodavaca.

Upravni odbor je u nastavku sjednice razmatrao informaciju o održanim sjednicama Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde u kojoj je konstatovano da je održano četiri sjednice od potpisivanja Anexa na Sporazum, te da se na sjednicama razmatralo mnogo važnih tačaka, počevši od Nacrta i prijedloga Budžeta BPK Goražde, Nacta Zakona o unapređenju lokalnog poslovanja, te mnogih drugih tačaka. Zaključeno je da će se u narednom periodu insistirati da se na dnevnom redu razmatraju tačke koje se odnose na rasterećenje privrede.

uo 4.4.19-1

Do kraja sjednice Upravni odbor je informaciju o promjenama na evidenciji Službe za zapošljavnaje BPK Goražde za period decembar 2018- februar 2019.godine, u kojoj je uočeno da je više osoba prijavljeno na evidenciju Službe, nego što ih se sa evidencije Službe zaposlilo u radni odnos. Upravni odbor je zabrinut ovom činjenicom, te je zaključeno da će se i dalje pratiti ovi podaci, te u skladu sa ovlaštenjima poduzimati određene radnje.

Na kraju sjednice razmatrana je informacija o analizi registra parafiskalnih nameta na području FBIH i BIH, te zaključeno da se trebaju poduzimati određene radnje po pitanju smanjenja raznim nameta koji su opterećavajući za poslodavce.

 

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27