Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju PDF Ispis E-mail

04.10.2023.

 

U okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, 19. septembra objavljen je novi Javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.  

U sklopu ovog javnog poziva na raspolaganju je 2 miliona KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do maksimalno 200.000 KM (bez PDV-a).

Za svaki projekat podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 30% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava kroz mjeru podrške je 70% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije za sve sektore.

Prihvatljivi podnosioci prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške mogu biti obrti/samostalni preduzetnici, zadruge i preduzeća.

Ko se može prijaviti na ovaj Javni poziv?

Kroz ovaj javni poziv Evropska unija će podržati poljoprivredna gazdinstva koja doprinose stabilizaciji/jačanju proizvodne konkurentnosti i povećanju nivoa produktivnosti primarne poljoprivredne proizvodnje kroz modernizaciju i uvođenje novih tehnologija i inovacija, unapređenju kvaliteta proizvoda, higijene i sigurnosti hrane, promovisanje dobrih poslovnih praksi i održivog razvoja putem poboljšanja upravljanja prirodnim resursima, zaštite okoliša, zaštite radnika i sigurnosti hrane, te doprinose ublažavanju posljedica nastalih uslijed pandemije COVID-19.

Za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju prihvatljivi su svi projekti koji se odnose isključivo na poljoprivredne sektore kao što su: proizvodnja mlijeka, mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća, uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala (sadnice voća, presadnice povrća i sjemenski krompir), proizvodnja jaja, uzgoj ribe, uzgoj začinskog bilja, ljekobilja, i gljiva, kao i proizvodnja meda.

Prijave se mogu podnositi od 05.10.2023.godine. Krajnji rok za podnošenje prijava je 20. novembar 2023. godine do 15:00 sati. Prijave podnesene nakon isteka roka se neće uzeti u razmatranje.

Kako se prijaviti?

Korak 1: Pročitajte dokument Smjernice za podnosioce prijava u kojem se nalaze sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave.

Korak 2: Preuzmite prateću dokumentaciju za prijavu na javni poziv

1a – Poslovni plan, narativ
1b – Složeni poslovni plan, tabela
1c – Projektni prijedlog, narativ
1d – Projektni prijedlog
2 – Pismo namjere o sufinansiranju
3 – UN globalni principi
4 – Izjava o povezanim licima
5 – Referentne liste prinosa

Prijava se podnosi ISKLJUČIVO putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba. Instrukcije za korištenje online platforme možete pronaći na istom linku.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba/FormAnswer/IndexForm/54  u periodu od 30.09.2023. do 10.11.2023. godine.

Pored toga, u narednom vremenskom periodu bit će organizovan niz informativnih sesija u gradovima širom BiH. Informacije o tačnom terminu i mjestu održavanja istih, bit će objavljene putem naše web stranice, te putem fa.

Više informacija o ovom Javnom pozivu možete saznati putem zvanične web stranice projekta www.eu4agri.ba , kao i putem facebook stranice projekta, EU4AGRI.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20.25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

 
J A V N I P O Z I V za odabir korisnika sredstava za finansiranje po „Programu podrške razvoju privatnim preduzećima i poduzetnicima sa područja BPK Goražde“ PDF Ispis E-mail

20.09.2023.

 

PROGRAM UTROŠKA SREDSTAVA ZA 2023.GODINU (2)

IZMJENA PROGRAMA PRIVATNI SEKTOR 2023

JAVNI POZIV PRIVATNI SEKTOR 2023

APLIKACIONA FORMA ZA PROJEKTE (3)

 
 
ODRŽANA 21. SJEDNICA EKONOMSKO-SOCIJALNOG VIJEĆA BPK GORAŽDE PDF Ispis E-mail

21.09.2023.

Prihvaćena inicijativa Udruženja poslodavaca BPK Goražde

Pored usvajanja zapisnika sa predhodne sjednice na današnjoj 21. sjednici, razmatrana je a potom i  prihvaćena inicijativa Udruženja poslodavaca našeg kantona o izmjenama Zakona o šumama BPK Goražde.

Članovi Ekonomsko-socijalnog vijeća razmatrali su i primili k znanju nekoliko infomacija a radi se o informaciji vezano za problematiku radne snage na području našeg kantona, informacijama Vlade BPK Goražde o dinamici izvođenja radova kada je riječ o izgradnji tunela „Hranjen“ i rješavanju pitanja gradske tržnice te formiranju javnog preduzeća i izradi strateških dokumenata od značaja za naš kanton.

Razmatrana je i primljena k znanju Odluka Vlade FBiH o utvrđivanju maksimalne visine marže za pojedine osnovne životne namirnice.

 
JAVNI KONKURS za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2023. PDF Ispis E-mail

13.09.2023.

Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH  raspisuje JAVNI KONKURS za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja  zaštite okoliša za 2023. godinu

Ukupni iznos sredstava koja Fond dodjeljuje po ovom konkursu je 31.046.335,00 KM

U nastavku je tekst JAVNOG KONKURSA, Pojmovnik, te obrasci:

 
JAVNI POZIV za dodjelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2023. godini PDF Ispis E-mail

01.09.2023.

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom objavljuje JAVNI POZIV za dodjelu novčanog stimulansa u 2023. godini, za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

  • Javni poziv možete preuzeti ovdje: LINK
  • Obrazac ZP za novčani stimulans za poslodavce koji zapošljavaju osobe sa invaliditetom možete preuzeti na: LINK
  • Obrazac ZOSI za novčani stimulans samozapošljavanje možete preuzeti na: LINK

Popunjen obrazac zahtjeva sa ostalom dokumentacijom potrebno je dostaviti lično ili putem pošte na adresu:

Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, Vilsonovo šetalište br. 10, 71000 Sarajevo, BiH
sa naznakom „Javni poziv 2023. – dodjela novčanog stimulansa– NE OTVARATI“

  • Javni poziv ostaje otvoren 45 dan od dana objavljivanja, a zaključno sa 16.10.2023. godine.
  • Obavijest o objavljivanju Javnog poziva se objavljuje u najmanje dva dnevna lista, dok se cijeloviti tekst Javnog poziva objavljuje na službenoj internet stranici Fonda www.fond.ba.
  • Nepotpuni i neblagovremeni zahtjevi neće biti uzeti u razmatranje.
  • Komisija za selekciju putem obavještenja na internet stranici Fonda objaviti će Listu aplikanata koji ne ispunjavaju uslove za dodijelu novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Navedenim obavještenjem korisnici će biti informisani o mogućosti prigovora na objavljenu listu.
  • Rok za dostavu prigovora/upita koji se odnose na bodovanje aplikacija odnosno objavljene rezultate javnog poziva je 8 dana, od datuma objave rezultata na internet stranici Fonda.
  • Dostavljenu dokumentaciju u okviru Javnog poziva Fond neće vraćati aplikantima.
  • Konsultacije i eventualna pojašnjenja javnog poziva mogu se obaviti na telefon: 033/717-740
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23