Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održana 8. redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

23.06.2015.

 

IMG 1749

Jučer je održana osma redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde na kojoj se našlo sedam tačaka dnevnog reda. Nakon usvajanja Zapisnika sa sedme redovne sjednice prešlo se na rad i raspravu po tačkama dnevnog reda.

Druga tačka  je bila Izvještaj o radu Ekonomsko-socijalnog vijeća za 2014.godinu u kojem je konstatovano da su održane 3.sjednice i da je Vijeće radilo u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima i da su se sjednice održavale po potrebi, zavisno od materijala koji su bili važni za razmatranje. Od važnih tačaka koje su razmatrane posebno su istaknute : Zakon o industrijskim zonama, Zakon o koncesijama, Zakon o porezu na dobit Federacije BiH, razmatranje Izvještaja o radu Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2013.godinu, Zakona o komunalnim taksama, Zakona o porezu na imovinu, naslijeđe i poklon, Implementacija ciljeva i politika Skupštine BPK Goražde za 2013.godinu i drugo.

Više...
 
Predstavnici Udruženja poslodavaca BPK Goražde prisustvovali na sastanku sa Premijerom FBiH na temu „Reformska agenda za Bosnu i Hercegovinu“ PDF Ispis E-mail

19.06.2015

IMG 1743

Predstavnici 10 privrednih subjekata iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prisustvovalo je na sastanku sa Premijerom FBiH i resornim ministrima na temu „Reformska agenda za Bosnu i Hercegovinu“ koja ima za cilj rasterećenje privrede i stvaranje boljeg poslovnog ambijenta i boljih uslova privređivanja za poslodavce koji se održao u Mostaru 17.06.2015 godine u hotelu „Mepas“.

Sastanku je koji je organizovalo Udruženje poslodavaca FBiH prisustvovalo 200 poslodavaca iz cijele Federacije BiH koji su iznijeli svoje probleme i bili su izričiti u svojim namjerama da traže smanjenje kako fiskalnih tako i parafiskalnih nameta koji umnogome otežavaju njihove poslovanje i stvaraju barijere za nova investiciona ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta.

IMG 1742

Više...
 
Nameti privredi održavaju administraciju PDF Ispis E-mail

15.06.2015.

Privrednici u RS očekuju od Vlade RS da do kraja godine smanji broj i iznose parafiskalnih nameta, a ne samo da formira njihov registar.

Naime, analize nevladinih organizacija su pokazale da u BiH ima od 400 do 500 parafiskalnih nameta na svim nivoima vlasti.

Iz Centara civilnih inicijativa (CCI) kazali su da od bh. privrede godišnje bude naplaćeno između 500 miliona i milijardu KM po osnovu parafiskalnih nameta, a da se zauzvrat od države dobije malo ili ništa.

Više...
 
Stavljena van snage Odluka o mjerama neposredne kontrole cijena određenih proizvoda i usluga PDF Ispis E-mail

11.06.2015.

IMG_7327

Na 19.toj redovnoj sjednici održanoj 11.06.2015.godine Vlada BPK Goražde je na prijedlog Ministarstva za privredu i uz preporuku Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK, stavila van snage Odluku o mjerama neposredne kontrole cijena određenih proizvoda i usluga od interesa za Bosansko-podrinjski kanton Goražde utvrđivanjem marži, uz obavezu da ukoliko se ukaže potreba za njenim ponovnim uvođenjem, novom odlukom propiše potrebne mjere.

Izvor:www.bpkg.gov.ba

 
U posjeti Goraždu boravili predstavnici Udruženja poslodavaca općine Gračanica PDF Ispis E-mail

01.06.2015.

 

IMG 1694

28.5 i 29.5. 2015.godine u Goraždu su boravili predstavnici Udruženja poslodavaca općine Gračanica koju je sačinjavala delegacija od 10 najačih privrednih subjekata sa područja ove općine a domaćin im je bilo Udruženje poslodavaca BPK Goražde.

Prema protokolu prvo je upriličen sastanak između privrednika Gračanice i privrednika goraždanske regije. Sastanak je bio konstruktivan i rezultirao je podršci privrednika Gračanice, Gradačca i Tešnja privrednim reformama koje su inicirale ove tri općine.

Više...
 
<< Početak < « 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 » > Kraj >>

Stranica 151 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18