Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
BiH dobija prvu fabriku za proizvodnju pomfrita i zamrznutog voća PDF Ispis E-mail

29.5.2015.

U industrijskoj zoni Vinčica u općini Pale – Prača u toku su završne pripreme za otvaranje fabrike za proizvodnju pomfrita i fabrike za zamrzavanje i pakovanje voća i povrća.

Investitor je sarajevska firma Eko - Plod sa poslovnom jedinicom u ovoj općini, tačnije u Hrenovici, koja je 2013. godine donijela odluku o izgradnji fabrike koja će prema najavama biti među najvećima u regionu.

"Izgrađeni su proizvodni objekti na 1.500 m2 sa hladnjačama na -20 C, koja može da primi 400 tona robe u četiri komore. Oprema za proizvodnju pomfrita nabavljena je od njemačke kompanije, a kapacitet opreme je 700 kg/h ili 1.500 tona godišnje", kaže za eKapija.ba program menadžer firme Hilmija Hodović.

Dodaje da će 60 posto proizvodnje poluprženog i zamrznutog pomfrita biti plasirano na domaće tržište, dok je 40 posto proizvodnje namijenjeno za izvoz, a vrijednost proizvodnje na godišnjem nivou procjenjuje se na četiri mliliona KM.

Predviđeno je da kompanija ima 50 kooperanata na proizvodnji krompira, a u planu je da se godišnje preradi 3.000 tona krompira.

Više...
 
Najavljena posjeta gračaničkih privrednika Udruženju poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

26.05.2015.

Privrednici ispred Udruženje poslodaavaca Gračanica posjetit će 28.5.2015.godine ( četvrtak)  Udruženje poslodavaca BPK Goražde, te će se održati zajednički sastanak između predstavnika ova dva Udrzuženja, te razgovarati o privrednim reformama koje su pokrenuli privrednici iZ Gračanice, Gradačca i Tešnja. Razgovaraće se i o dosadašnjim iskustvima i aktivnostima između ova dva Udruženja.

Planirana je i posjeta nekoliko privrednih subjekata, te u petak posjeta Premijeru i načelniku opčine Goražde.

 
ENISA BEKTO: Nikakvi strojevi ne mogu zamijeniti ljude PDF Ispis E-mail

20.05.2015.

ENISA BEKTO: Nikakvi strojevi ne mogu zamijeniti ljude
 
Autor: Manager.ba
ENISA BEKTO: Nikakvi strojevi ne mogu zamijeniti ljude
Enisa Bekto
 
 
0
 
 

Bekto Precisa jedna je od najboljih bosanskohercegovačkih kompanija koja svoje proizvode plasira širom svijeta. Za svoje poslovne rezultate i kvalitetu proizvoda primila je brojna domaća i međunarodna priznanja. Kao i sve druge kompanije u našoj zemlji svakodnevno se bori da očuva tržište i radna mjesta. Enisa Bekto, zvijezda bosanskoga industrijskog čuda, govori o svome viđenju poslovne klime kod nas i u svijetu, kao i o poslovanju svoje kompanije.

Možete li nam se na početku intervjua predstaviti?

Ja sam Enisa Bekto i generalna sam direktorica kompanije Bekto Preciza. Po struci sam magistrica ekonomije, specijalizirana za korporativno upravljanje. Smatram važnim naglasiti da sam i članica ugledne Asocijacije žena poduzetnica BiH „One“.

Više...
 
Dodijeljene nagrade najuspješnijim bh. poduzetnicima u protekloj godini PDF Ispis E-mail

17.05.2015.

U sarajevskoj Vijećnici večeras su na gala večeri "Lady Boss" izabrane najuspješnije poduzetnice godine u našoj zemlji, čime je i zvanično završena 2. Manifestacija Dani ženskog poduzetništva u organizaciji Asocijacije poduzetnica BiH "One".

Predsjednica komisije Azra Atagić-Ćatović, direktorica portala eKapija.ba kazala je da su ona kao i članovi komisije imali težak zadatak jer su temelj velikog broja uspješnih firmi u Bosni i Hercegovini upravo žene i da se nalaze na rukovodećim pozicijama.

Budući da su kriteriji za dodjelu nagrada bili ostvareni rezultati poslovanja 2014. u odnosu na 2013. godinu, odnosno rast prihoda, profita, te rast i broj uposlenih, Atagić-Ćatović je istakla da su vodeći se finansijskim pokazateljima nagrade podijeljene na Mikro biznis ( promet do 400.000 KM), Mali biznis ( promet od 400.000 do 4 miliona), Srednji biznis ( promet od 4 do 40 miliona), Veliki biznis ( promet veći od 40 miliona KM),  te Žena u poslovnom svijetu ( promet do 2 miliona KM).

Više...
 
Udruženje poslodavaca BPK Goražde obilježilo 10 godina rada PDF Ispis E-mail

06.05.2015.

IMG 1655

Udruženje poslodavaca BPK Goražde obilježilo je 06.maja 10 godina od svog osnivanja.

Prigodni program obilježavanja 10-godišnjice Udruženja poslodavaca BPK Goražde u „Drinskoj bašti“ započeo je prisjećanjem sa Osnivačke skupštine Udruženja poslodavaca 06.maja 2005.godine. Nakon toga prezentovane su fotografije koje su obiježile rad Udruženja za protekli period.

IMG 1659

U nastavku programa obratili su se gosti koji su čestitali poslodavcima jubilej.

Između ostalog predsjednica Skupštine BPK Goražde g-đa Aida Obuća kazala je da je sretna što se nalazi na obilježavanju ovog jubileja i uz čestitke poručila poslodavcima da stoji na raspolaganju u svakom momentu kada je u pitanju bilo koja vrsta saradnje.

Više...
 
<< Početak < « 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 » > Kraj >>

Stranica 152 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13