Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održana 34. redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

10.09.2014.

Upravni odbor Udruženja poslodavaca BPK Goražde održao je 09.09.2104.godine 34. redovnu sjednicu na kojoj su se našle dvije tačke dnevnog reda : Izmjena i dopuna Zakona o komunalnim taksama BPK Goražde i Izmjena i dopuna Zakona o porezu na imovinu, naslijeđe i poklon BPK Goražde.

Budući da je Zakon o komunalnim taksama BPK Goražde poništen na Ustavnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine zbog pritužbe pojedinih privrednih subjekata, a zbog previsoke takse na istaknutu firmu koja se plaća na godišnjem paušalnom iznosu, stoga se pristupilo Izmjeni pomenutog Zakona koje je pripremilo Ministarstvo za finansije BPK Goražde.

 

Više...
 
Prevent grupacija počinje proizvodnju autopresvlaka za Opelove modele PDF Ispis E-mail

03.09.2014

Prevent grupacija u BiH kreće sa serijskom proizvodnjom automobilskih presvlaka za Opelove modele. Proizvodnja tekstilinih i kožnih presvlaka za model Opel Mokka je već počela, dok se uskoro očekuje i proizvodnja za Corsu.

"Opelovi korijeni sežu unatrag više od jednog stoljeća. Tačnije ovaj brend je u automobilskoj industriji prisutan više od 110 godina. Stoga proizvodnja za ovako jednog velikog proizvođača, kakav je Opel predstavlja veliku obavezu i odgovornost, ali smo sigurni da sa najvišom ekspeditivnošću možemo zadovoljiti potrebe svojih kupaca i opravdati ukazano povjerenje", ističe Haris Rahman, član Uprave i direktor Prevent Goražda.

Više...
 
INDUSTRIJSKA ZONA „POBJEDA“ NASTAVLJA SA IMPLEMENTACIJOM PROJEKTA PREČIŠĆAVANJA OTPADNIH VODA PDF Ispis E-mail

02.09.2014.

Potpisan ugovor o realizaciji druge faze

Copy of IMG_1467

Premijer BPK Goražde Emir Frašto i direktor preduzeća „Pobjeda Rudet“ Hasan Đozo potpisali su danas ugovor o realizaciji druge faze projekta tretmana otpadnih voda iz industrijske zone Pobjeda.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i kantonalni ministar za privredu Demir Imamović sa saradnicima.

Sredstva za realizaciju ugovora vrijednog 400.000 KM obezbijedila je Agencija za vodno područje rijeke Save. Implementator projekta je firma Pobjeda „Rudet“, a korisnici će biti sve firme sa lokaliteta industrijske zone „Pobjeda.

Prema riječima ministra za privredu Demira Imamovića do sada je urađen značajan dio posla.

Više...
 
FEDERALNI PREMIJER POSJETIO I USPJEŠNE GORAŽDANSKE PRIVREDNIKE PDF Ispis E-mail

27.08.2014.

“Ovi ljudi su pokazali da znaju raditi, samo im treba pružiti podršku”

Copy of IMG_1229

Nakon sastanka u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  premijer Federacije BiH Nermin Nikšić u pratnji svojih domaćina posjetio je goraždanske privredne subjekte koje ostvaruju izvanredne rezultate, posebno u izvoznoj industriji te ovom području polako vraćaju epitet regionalnog lidera.

Nikšić se u industrijskoj zoni „Pobjeda“ sastao sa direktorima firmi „Pobjeda Rudet“, „Pobjeda technology“, Unis „Ginex“ i „Tvornica alata“ Hasanom Đozo, Hasanom Tafrom, Sadikom Korjenićem i Enisom Bunjo, koji su ga upoznali sa razvojem ovih kompanija i problemima s kojima se susreću.

Više...
 
ESV želi sudjelovati u Studiji o rasprostranjenosti neformalne ekonomije PDF Ispis E-mail

27.08.2014.

Ekonomsko-socijalno vijeće za teritoriju Federacije BiH podržava aktivnosti Međunarodne organizacije rada na formalizaciji neformalne ekonomije, ali traži da kod budućeg aktivnog rada u aktuelnom projektu te vrste, Međunarodna organizacija rada uključi i socijalne partnere, zaključeno je jučer na sjednici tog vijeća.

U aktuelnoj fazi to znači da Ekonomsko-socijalno vijeće traži da njegov tim bude uključen u izradu studije koju namjerava izraditi Međunarodna organizacije rada, a odnosila bi se na stepen rasprostranjenosti neformalne ekonomije u Bosni i Hercegovine i sadržavala bi smjernice za sistemsku borbu protiv te pojave.

Tematiziranje projektnog plana rada u vezi s formalizacijom neformalne ekonomije na Ekonomsko-socijalnom vijeću tražila je Međunarodna organizacija rada (ILO), ali s prvobitnim prijedlogom da ona izradi studiju a Vijeće da je podrži.

 

Više...
 
<< Početak < « 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 » > Kraj >>

Stranica 160 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31