Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
IZ SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE BPK-A GORAŽDE Prezentiran Godišnji plan i program rada za 2014.godinu PDF Ispis E-mail

21.04.2014.

IMG_8054

Kroz razne aktivnosti, Služba za zapošljavanje BPK-a Goražde želi da u 2014.godini unaprijedi saradnju sa poslodavcima – kako  u oblasti zadovoljenja njihovih potreba za kompetentnom radnom snagom, tako i poboljšanja kvaliteta u procesu posredovanja, selekcije i regrutacije nezaposlenih osoba.

Više...
 
URUČENI CERTIFIKATI ZA 107 POLAZNIKA USPJEŠNO ZAVRŠENE OBUKE I STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA NEZAPOSLENIH PDF Ispis E-mail

11.04.2014.

Certifikati 001

U  Goraždu je u prisustvu predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti BPK Goražde i općina u njegovom sastavu, te privrednog i obrazovnog sektora, održana svečana ceremonija uručenja certifikata za 107 polaznika obuke i stručnog osposobljavanja nezaposlenih osoba za poslove šivača autopresvlaka, metalostrugara i CNC – operatora, od kojih je njih 20 nakon obuke već dobilo posao u proizvodnim kompanijama koje rade na području BPK Goražde – Certifikate je uručila Vildana Drljević, izvršna direktorica „ ALDI-ja“, udruženja koje je implementator ovog izuzetno vrijednog projekta.

Više...
 
U Mostaru dodijeljene BH biznis nagrade "Gazela 2013" PDF Ispis E-mail

10.04.2014.

U okviru Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar, danas je održana ceremonija dodijele BH biznis nagrade "Gazela 2013“ kojom je ozvaničen početak projekta "Uspješne slike bh. poduzetništva - BH biznis nagrada  Gazela 2013".

"Gazela" biznis nagradu provode mediji u regionu i Evropi i dodjeljuje se u 14 država, a u BiH dodjelu nagrada,  treći put, organizuje Kameleon M&M Group uz pomoć partnera: Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH), Privredne komore FBiH (PKFBiH), Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH, Mostarskog sajma gospodarstva i Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske.

"Gazela" biznis nagrada, kako je pojasnio direktor Kameleon M&M Group Zlatko Berbić, bazira se na metodologiji koja podrazumijeva kontinuiran rast u proteklih pet godina, trogodišnji kontinuitet rasta od deset posto i konstantna nova zapošljavanja bez otpuštanja radnika, što čini 60 posto nagrade.

Više...
 
Održana 31.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

10.04.2014.

09.04.14

Jučer je održana 31.redovna sjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca BPK Goražde na kojoj je određen datum i dnevni red održavanja 8.Izvještajno-izborne Skupštine Udruženja poslodavaca BPK Goražde. Skupština će se održati 24.4.2014.godine.

Upravni odbor je također imenovao Kandidacionu komisiju koja je dobila zadatak da sačini prijedloge za izbor organa Udruženja poslodavaca ( Upravni odbor, Nadzorni odbor, predsjednik i zamjenik predsjednika Skupštine ), te da pri tome učini napor da obezbjedi ravnomjernu zastupljenost po granama djelatnosti, te teritorijalnu i polnu zastupljenost, kao i uzeti u obzir ekonomsko-finansijsku snagu članova, broj radnika kod poslodavca, stručnost, plačanje članarine i drugo,  te radna tijela na Skupštini (Verifikaciona komisija, zapisničar i ovjerivače zapisnika).

Više...
 
Ko će platiti 500 miliona KM duga Federacije BiH? PDF Ispis E-mail

08.04.2014.

“Nema drugog rješenja nego potpisati nove (kolektivne) ugovore. Vlast je ovaj problem dugi niz godina stavljala pod tepih, a sada on dolazi na naplatu”, kazao je Safudin Čengić, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH

Tijela vlasti na različitim razinama samo u Federaciji Bosne i Hercegovine trenutačno duguju više od 250 milijuna eura zaposlenima koji su podnijeli tužbe zbog nepoštivanja odredbi postojećih kolektivnih ugovora o radu, prenosi u utorak sarajevski “Dnevni avaz”.

Više...
 
<< Početak < « 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 » > Kraj >>

Stranica 167 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13