Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Iz medija PDF Ispis E-mail

 

 
Vlada FBiH rasterećuje preduzeća otpisivanjem zatezne kamate PDF Ispis E-mail

Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode u srijedu se našao na dnevnom redu Vlade FBiH. Osnovni razlog i cilj dopune Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, a koja se odnosi na otpis zatezne kamate, jeste stimuliranje privrednih djelatnosti, kao i rasterećenje preduzeća od obaveze plaćanja zatezne kamate čime se utiče na poboljšavanje likvidnosti, a time i na brži razvoj.

Više...
 
Analiza poslodavaca FBiH: U BiH 20 posto zaposlenika sami sebi plaćaju doprinose PDF Ispis E-mail
Objavljeno: 21.12.2011.
Izvor: fena

Direktor Udruženja poslodavaca u FBiH rekao da je nova studija 'Analiza opterećenja privrede u BiH' pokazala da tako velika davanja poslodavaca nauštrb razvoja i novog zapošljavanja kao u BiH ne postoje nigdje u svijetu te da ih je nemoguće izdržati

Više...
 
Održan sastanak na temu „ Unapređenje poslovnog ambijenta“ PDF Ispis E-mail
 
20.12.2011.
 U organizaciji Udruženja poslodavaca BPK Goražde danas je održan sastanak na temu „ Unapređenje poslovnog ambijenta na području BPK Goražde“. Sastanku su pored predstavnika Udruženja poslodavaca prisustvovali premijer BPK Goražde, ministar za privredu BPK Goražde, drugi predstavnici Ministarstva za privredu BPK Goražde, predstavnici Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde, te direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde.
Više...
 
Udruženje poslodavaca u posjeti firmi „ GPD DRINA d.d.“ PDF Ispis E-mail
16.12.2011.
 
Razgovor sa sekretarom privrednog društva GPD „DRINA“ d.d. Goražde gosp. Ešrefom Lakovićem o trenutnoj problematici vodio je sekretar Udruženja poslodavaca Adnan Bukva.
 
Udruženje poslodavaca : Recite nam kakva je trenutno stanje u firmi“ GPD DRINA“ i inače u građevinskom sektoru na području BPK Goražde?
Više...
 
<< Početak < « 191 192 193 194 195 196 » > Kraj >>

Stranica 192 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18