Udruženje poslodavaca BPK Goražde
 
Home Vijesti
Vijesti
Održana dvanaesta Izvještajna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde PDF Ispis E-mail

12.4.2018.

SKUPŠTINA 12.4.18-1

 

Danas je održana dvanaesta Izvještajna Skupština Udruženja poslodavaca BPK Goražde na kojoj se našlo 8 tačaka dnevnog reda.

Predsjednik Skupštine Udruženja poslodavaca BPK Goražde gosp. Avdo Kuljuh na početku Skupštine pozdravio je sve prisutne i predložio dnevni red koji je jednoglasno usvojen.

Nakon usvajanja dnevnog reda pristupilo se izboru verifikacione komisije, zapisničara i ovjerivača zapisnika.

Druga tačka dnevnog reda se odnosila na obraćanje Skupštini gostiju.

 Skupštini se prvo obratio Premijer BPK Goražde Emir Oković koji je na početku svog govora kazao kako smo prije početka Skupštine potpisali Anex na Sporazum o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde čija uloga bi značajno trebala biti unaprijeđena, jer su se stvorile pretpostavke za jačanje kapaciteta Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde.

Premijer je u svom obračanju govorio o investicijama koje su se dešavale u proteklom periodu, te govorio o donošenju Zakona o unapređenju lokalnog poslovanja kojim bi bilo predviđeno da se dobit koju ostvare privredni subjekti bila vraćena privredi i ostavljena mogućnost da se ponovo reinvestira u nove proizvodne pogone čime se stvaraju pretpstavke za nova zapošljavanja.

Direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde Nafija Hodo koja je kazala da Udruženje poslodavaca i Služba za zapošljavanje imaju potpisan Sporazum o saradnji koji dobro funkcioniše, te ga u narednom periodu treba unapređivati. Kazala je također da se nezaposlenost u proteklom periodu smanjila za 6%, a povećala zaposlenost za 4%.

Skupštini se obratio i rektor univerziteta u Goražde Sead Avdić koji je kazao da su obrazovni sistem i privreda usko povezani i da treba pratiti jedno drugo.

 

SKUPŠTINA 12.4.18-2

Nakon obraćanja gostiju  usvojen je Zapisnik sa 11.Izvještajno-izborne Skupštine.

Četvrta tačka dnevnog reda odnosila se na Izvještaj o radu Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Stručne službe i delegacije u Ekonomsko-socijalnom vijeću BPK Goražde.

Izvješaj o radu Upravnog odbora podnijela je predsjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Šejla Bojadžija koja je konstatovala da je Upravni odbor konstatno na svojim sjednicama razmatrao problematiku poslodavaca, Zakone koji su bili aktuelni u tom vremenu.

Više...
 
Potpisan Aneks Sporazuma o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde PDF Ispis E-mail

12.04.2018.

Potpisan Aneks Sporazuma o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća BPK Goražde

Danas je u zgradi Biznis centra u Goraždu potpisan Aneks Sporazuma o osnivanju Ekonomsko-socijalnog vijeća Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Više...
 
OKRUGLI STO NA TEMU ‘’KAKO POVEĆATI KONKURENTNOST PRIVREDE REGIJE BPK-A" PDF Ispis E-mail

03.04.2018.

Utorak,

U prostorijama Biznis centra u Goraždu danas je upriličen okrugli sto pod nazivom ‘’Kako povećati konkurentnost privrede regije Bosansko-podrinjskog kantona. ‘’

Organizator okruglog stola je BBI banka, a domaćin i moderator okruglog stola bio je Ismet Bukva, rukovodilac filijale BBI banke u Goraždu, te Dino Selimović, BBI, BBI VIP  Business Club, Sarajevo Business forum.

Okruglom stolu prisustvovao je i gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima.

Nakon uvodne riječi prisutnima se obratio Nermin Oprašić iz BBI Banke  gdje je govorio o  presjeku stanja privrede BPK-a-novi projekti i njihovi efekti. Dževad Terović ispred Privredne komore BPK-a govorio je o izvoznim prednostima i potencijalima BPK-a iz uglova poslodavaca.

Više...
 
Prezentacija: „Potencijalne mogućnosti za zaposlenje i kako doći do njih na području BPK Goražde” PDF Ispis E-mail

02.04.2018.

Lokalno partnerstvo BPK Goražde kroz projekat „Uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“, poziva sve nezaposlene osobe  da prisustvuju prezentaciji na temuPotencijalne mogućnosti za zaposlenje i kako doći do njih na području BPK Goražde”, koja će se održat 04.04.2018. godine u Velikoj sali Gradske uprave Grada Goražde sa početkom u 13 sati.

 

Poziv obuka 4.4.2018.

 

 

 
Kako povečati konkurentnost privrede na području BPK Goražde PDF Ispis E-mail

02.04.2018.

U organizaciji BBI banke, Udruženja poslodavaca BPK Goražde i Privredne komore BPK Goražde 03.04.2018.godine održat će se okrugli sto na temu: " Kako povečati konkurentnost privrede na području BPK Goražde" u "Biznis centru" Goražde sa početkom u 13,00 sati.

Copy of bbi 02.04.18

 
<< Početak < « 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 » > Kraj >>

Stranica 91 od 196

facebookgbr2

Privredni vodič

TitlePage

Business Guide

vodicFinal English Web

Anketa

Šta poslodavci očekuju od nove Vlasti
 

Trenutno online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14